Pizza Margeritha (2 stora pizzor) Pizzadeg: 25 g färsk jäst (eller 1/2 paket torrjäst) 2,5 dl ljummet vatten 2 msk olivolja 0,5 tsk salt 6 dl vetemjöl (ungefär) Tomatsås: 1 burk krossade tomater (400 g) 1–2 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade 1 msk olivolja 1 tsk torkad oregano eller basilika Salt och peppar Topping: 200 g riven mozzarella eller färsk mozzarella Färsk basilika (valfritt) Olivolja att ringla över Så här gör du Degen: 1. Smula jästen i en bunke och lös upp i ljummet vatten. 2. Tillsätt olivolja och salt. 3. Arbeta in mjölet lite i taget tills degen blir smidig och släpper från kanterna. 4. Täck bunken med en kökshandduk och låt jäsa i ca 45–60 minuter tills degen dubblats i storlek. Tomatsåsen: 1. Fräs vitlöken snabbt i olivolja i en kastrull. 2. Häll i de krossade tomaterna och krydda med oregano, salt och peppar. 3. Låt småkoka i 10–15 minuter. Låt svalna något. Baka pizzorna och servera: 1. Sätt ugnen på 250°C (eller max temperatur). 2. Dela degen i två bitar och kavla ut på mjölat bakbord till runda eller avlånga pizzor. 3. Lägg på bakplåtspapper på en plåt eller pizzasten. 4. Bred ut tomatsås, lägg på mozzarella, och andra valfria pålägg. 5. Baka i mitten av ugnen i 8–12 minuter tills pizzan är gyllene och osten bubblar. 6. Toppa med färsk basilika och ringla lite olivolja över pizzan innan servering.